Iasul1900

vineri, 17 octombrie 2008

Înfrăţirea Chişinăului şi Iaşului,

Iaşi - capitala Unirii

23 01 2008

Ceea ce se întâmplă acum este un fel de fertilizare a solului pentru o viitoare roadă bogată. Înfrăţirea Chişinăului şi Iaşului, îi putem numi paşii înceţi, dar siguri spre atingerea idealului românesc. Cele două oraşe istorice ale Moldovei, acum vor deveni locul noii unităţii româneşti. Unirea nu se poate repeta, precum a fost în 1918, dar preluând modelul şi adaptându-l, putem întrezări viitorul. Două oraşe ale Moldovei vor aduce unitatea între români. Consiliul Municipal Chişinău, a aprobat ieri, 22 ianuarie, acordul de înfrăţire între municipii. Ceremonia de semnare a documentului va fi făcută în ziua, când aerul din jur e îmbibat de amintirea unirii principatelor române. Aceşti paşi s-au obţinut datorită acordului de colaborare semnat între creştin-democraţii din Basarabia şi a PD-ul(PD-L) din Ţară.

Ziarul Flux de astăzi, relatează că acest proiect a prins aripi în urma vizitei deputatului Petru Movilă la Chişinău, unde împreună cu consilierul creştin-democrat, Alexandru Corduneanu, s-au întreţinut cu primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, cu care s-a convenit asupra necesităţii elaborării şi semnării respectivului acord.

Astfel prin acest eveniment istoric, care se va produce la data de 24 ianuarie, cele două oraşe moldoveneşti realizează, pas cu pas, idealul românesc. la Iaşul este locul unde se întilnesc două capitale Româneşti - Bucureşti şi Chişinău, pentru a mai confirma a câta oară unitatea frăţească între români. Iaşi e Capitala Unirii, capitala Românimii.

Iaşi - Chişinău

- “Moldoveni!

Vă ordon să trece-ţi Prutul!

Neamul să-l îmbrăţişaţi.

Dărâmase-va şi zidul,

ce ne-a despărţit de fraţi.

Şi trecând prin Prut Botezul,

Ţara de-o unifica-ţi!

Niciun comentariu: